Vilka är vi?

Teater Satelliten är en ideell förening som har en inkluderad teaterensemble bestående av ett 40-tal musikalartister med och utan diagnos, som står på scenen under samma villkor. Vi arbetar främst med normbrytande musikalproduktion som väcker opinion inom bl.a. psykisk ohälsa. För att visa vår bredd blandar vi upp repertoaren med befintliga musikalklassiker, såsom RENT, Moulin Rouge och Rock of Ages.

I juni 2020 hade Teater Satelliten äran att medverka på evenemanget KIND vid Karolinska Universitetet. Klicka på videon för att se vårt framträdande och få veta mer om hur vi arbetar.

Våra mål

Teater Satellitens främsta långsiktiga mål är att bli Stockholms första professionella inkluderade musikteater där alla står på scen på samma villkor. Vi vill även fortsätta vara en teater som inspirerar både sin publik och sin ensemble att alltid följa sina drömmar. Vi vill spela teater som både underhåller och utmanar publiken att tänka om kring de normer som existerar inom hela vårt samhälle.

Föreningen Teater Satelliten samarbetar med

Våra ledare

Linda Mattsson Kledzik

Grundare, Regissör

Hanna Stadell Mellbin

Sång- och körpedagog

Mari From

Marknadsföringsansvarig

Christopher Rasimus

Teaterpedagog

Gustav Ekman Mellbin

Teaterpedagog

Stella Eriksson

Coach

Jag har alltid brunnit för människor, barn och ungdomar som utmärker sig på ett eller annat sätt.

En kan kalla det diagnoser, men egentligen är det kanske oupptäckta fördelar som personer med en diagnos ibland har. Att få vara i ett sammanhang med andra människor som inte har diagnos, men kanske har en krokig väg av andra anledningar. Att tillsammans lyfta varandra. Att hitta guldkornen, en talang som aldrig fått blomma. Att se människor växa och stå över hinder. Det är Teater Satelliten för mig.

– Linda Mattsson Kledzik