Vilka är vi?

Teater Satelliten är en ideell förening som har en inkluderad teaterensemble bestående av ett 40-tal musikalartister med och utan diagnos, som står på scenen under samma villkor. Vi arbetar främst med normbrytande musikalproduktion som väcker opinion inom bl.a. psykisk ohälsa. För att visa vår bredd blandar vi upp repertoaren med befintliga musikalklassiker, såsom RENT, Moulin Rouge och Rock of Ages.

I juni 2020 hade Teater Satelliten äran att medverka på evenemanget KIND vid Karolinska Universitetet. Klicka på videon för att se vårt framträdande och få veta mer om hur vi arbetar.

Våra mål

Teater Satellitens främsta långsiktiga mål är att bli Stockholms första professionella inkluderade musikteater där alla står på scen på samma villkor. Vi vill även fortsätta vara en teater som inspirerar både sin publik och sin ensemble att alltid följa sina drömmar. Vi vill spela teater som både underhåller och utmanar publiken att tänka om kring de normer som existerar inom hela vårt samhälle.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=N10HrdGx81I&t=16805s” align=”center” maxwidth=”800″  \]

Föreningen Teater Satelliten samarbetar med

Våra ledare

Linda Mattsson Kledzik

Grundare / Regissör / Manusförfattare

Linda grundade Teater Satelliten 2014 och har sedan dess varit regissör och projektledare för nästan alla produktioner. Hon har även skrivit manus till tre av våra egenskrivna musikaler.

Linda har arbetat med följande produktioner:
RENT - Regissör
Moulin Rouge - Regissör
Den Lille Prinsen - Manusförfattare och regissör
Mitt Liv - Manusförfattare och regissör
Rock of Ages - Regissör
Gränsland - Manusförfattare och regissör

Hanna Stadell Mellbin

Sång- och körpedagog / Låtskrivare

Hanna har varit sång- och körpedagog för nästan alla Teater Satellitens produktioner. Hon har även skrivit musik till tre av våra föreställningar.

Hanna har arbetat med följande produktioner:
Moulin Rouge - Sångpedagog
Den Lille Prinsen - Låtskrivare och sångpedagog
Mitt Liv - Låtskrivare, sångpedagog och orkestermedlem
Rock of Ages - Sångpedagog
Gränsland - Låtskrivare och sångpedagog

Gustav Ekman Mellbin

Teaterpedagog / Regissör / Allt-i-allo

Gustav har varit med och jobbat som teaterpedagog och regissör sedan 2018. Han har även agerat akut inhoppare på scen ett antal gånger.

Gustav har jobbat som regissör och teaterpedagog på följande produktioner:
Mitt Liv
Rock of Ages
Gränsland

Mari From

Ansvarig för marknadsföring och administration

Jag har alltid brunnit för människor, barn och ungdomar som utmärker sig på ett eller annat sätt.

En kan kalla det diagnoser, men egentligen är det kanske oupptäckta fördelar som personer med en diagnos ibland har. Att få vara i ett sammanhang med andra människor som inte har diagnos, men kanske har en krokig väg av andra anledningar. Att tillsammans lyfta varandra. Att hitta guldkornen, en talang som aldrig fått blomma. Att se människor växa och stå över hinder. Det är Teater Satelliten för mig.

– Linda Mattsson Kledzik